Po porodu jsem trpěla jizvičkami, ale našla jsem způsob, jak se jich skoro dočista zbavit.

0
(0)

Dalibor , 25. 11. 2020

Jizva je vlastně ochrana těla před vniknutím cizorodých látek v místě poranění, nebo po operaci. Vzniká tak, že v místě poškození se tvoří vrstva kolagenu, která brání vstupu infekce, a podporuje obnovu tkáně. Současně do takového místa proudí více krve, proto je jizva červená. Když se rána zacelí, kolagen v jizvě se začne rozpadat, do místa poškození začne proudit krev normálně, jizva měkne, už nevystupuje nad okolní povrch kůže, mizí zarudnutí, a časem, leckdy až po několika měsících mizí. Úplně se však nevyhojí nikdy, po zranění zůstane na kůži patrná.

Ať se v životě snažíme sebevíc, tak každý z nás má na těle alespoň jednu jizvu. Stačí se říznout, uhodit, odřít, nebo podstoupit zákrok v nemocnici, a zůstane nám jizva. Když je schovaná pod oblečením, nemusí nás to po zbytek života trápit. Jsou však místa, kde bychom se jich rádi zbavili, a to např. v obličeji, na hřbetech rukou, předloktí. Přinášíme vám jednoduchý recept, jak si s léčbou jizev poradit. Vyrobit si doma tento krém vám zabere pár minut času. Mnohdy se stane, že jizva zmizí ani ne po měsíci aplikace. A to stojí za to.

Budete potřebovat jen 4 ingredience

Není třeba podstupovat ošetření laserem, broušení, plastiku, nebo jiný nákladný proces. Léčbu můžete provádět v pohodlí domova. Zde jsou složky léčebného preparátu.

¼ šálku kakaového másla

¼ šálku kokosového oleje

1 lžíce medu

4 kapky přírodního levandulového oleje

Krém k ošetření jizev si připravíte následovně: v malém hrnečku si rozehřejete kokosový olej. Udělejte to ve vodní lázni. Taje při přibližně 22. až bude tekutý, přidáte postupně ostatní ingredience, a mícháte tak dlouho, až vznikne krásně jemný homogenní krém. Mícháme nejlépe dřevěnou vařečkou. Poté dáme do sklenice a na 20 minut vložíme do lednice. No a krém je hotový, a můžeme ho začít používat. Aby vám v lednici vydržel než ho spotřebujete, uchovávejte ho ve sklenici bez přístupu vzduchu. Mohl by se začít kazit.

Jak často mazat zjizvené místo.

Aplikace se doporučuje minimálně 2x denně. Pokud si místo během dne myjete, můžete počet aplikací zvýšit. Je dobré si postižené místo omýt vlažnou vodou a lehce osušit. Pokožka tak bude vláčná, a hydratovaná. Krém pak snadněji pronikne do hloubky, ke spodním vrstvám kůže a dojde k zahájení léčebného procesu. Poslední aplikaci proveďte večer, po koupeli, než půjdete spát. Krém se vstřebá, a nemusíte se bát znečištění pyžama, či peřiny. A nyní vám už jen zbývá sledovat, jak jizva mizí. Pokud se chcete zbavit jizvy, kterou máte na těle déle jak 2 roky, může to trvat podstatně déle, a někdy se to ani po dlouhé době nepodaří, protože jizva už je vyhojená, ale na kůži zůstane památka.

👍 Tento návod je užitečný