Jak odblokovat prištiknutý nerv ve vaší bederní oblasti: 2 jednoduché způsoby, jak se zbavit bolesti!

0
(0)

Dalibor , 21. 01. 2020

Sedací nerv se nachází v oblasti bederní páteře, prochází zadkem a končí u chodidlech. Z tohoto důvodu jeho sevření dokáže způsobit silné bolesti.

Obecný termín "zablokování / poškození sedacího nervu" zahrnuje ztrátu pružnosti a ohebnosti zadní strany svalů dolních končetin. Často se spojuje s procesem zkrácení nebo ztuhnutí svalů, který se může objevit u lidí po 30. roku života.

Tradiční léčba zahrnuje diagnózu a stanovení vhodných léků. Během léčby byste měli provádět i jednoduché cviky, při kterých si roztáhnete svaly a za krátký čas zapomenete na bolest.

Cviky na uvolnění zaseknutého sedacího nervu:

Strečinkové cviky jsou skvělou pomocí protože dokážou utišit zánět a tím uleví od bolesti. Mohou vám dát zabrat, takže nezapomeňte provádět tyto cviky pomalu a při výdechu zvyšujte roztahování svalů.

Lehněte si na rovnou plochu, ohněte nohu, která vás byly v koleni a opatrně ji přitahujte směrem k rameni. Ve chvíli, kdy pocítíte napnutí, pokuste se ponechat nohu v této pozici po dobu 30 sekund. Vyrovnejte nohu, trochu si poležte a opakujte cvik ještě 2krát.

Opět si lehněte, pokrčte nohy v kolenou a přitahujte je ke hrudníku, zatímco vaše pánev zůstane na zemi. Překřižte si nohy, jak je znázorněno na obrázku. Následně obepněte rukama svou zdravou nohu a zatáhněte k sobě. Udržte takto nohy 30 sekund, uvolněte a vraťte do počáteční polohy. Opakujte ještě 2krát.

Ačkoli je to paradox, nezapomeňte, že právě pohyb je nejúčinnější způsobem léčby zánětu sedacího nervu. Také stimulujete krevní oběh, eliminujete nepohyblivost svalů a tím urychlíte jejich zotavení.