Infekce močových cest lze řešit bez léků přírodní cestou. Přitom stačí tak málo.

0
(0)

Dalibor , 13. 05. 2021

Ženy, které trpí na pravidelné infekce močových cest, rozhodně vědí, jak moc je tento stav nepříjemný a bolestivý. Co děláte jako první, když vás takzvaně chytne “močák”? Zajdete do lékárny a koupíte léky na bázi brusinek a jiných chemických látek? Než tak příště zase učiníte, vyzkoušejte tyto tři recepty. Věříme, že vám pomohou.

Proč k infekci dochází?

U žen dochází k infekci močových cest v důsledku pohlavního styku, mýdel, ale i různých antikoncepčních metod. Tato fakta mohou podpořit růst bakterií. To stejné platí i pro nedostatečnou osobní hygienu. To ovšem není jediným důvodem, existuje jich jistě více, ale tyto jsou nejčastější. Neměli bychom zapomínat ani na muže, ti se také mohou setkat s infekcí močových cest, která ovlivní močovou trubici, prostatu, ale i ledviny, a to z různých důvodů, například kvůli pravidelnému zadržování močení, cukrovky, neurogenní dysfunkce, vezikoureterálního refluxu a genetickým faktorům.

Léčba

Léčba infekce močových cest záleží na rozsahu. Pokud ženy, ale i muži trpí infekcí pravidelně, již v počátcích poznají, že se něco s močovými cestami děje a okamžitě nasadí svou vyzkoušenou léčbu a předejdou tak užívání ATB. Pokud je však infekce močových cest zanedbána, budete muset navštívit lékaře, který vám nasadí antibiotickou léčbu. Jenže tento postup je jistě špatný, protože ATB dokáží v těle nadělat více paseky než užitku. Možná také z nějakého důvodu nemůžete ATB užívat nebo jste na ATB rezistentní. Pokud je to tak či jinak, zkuste několik domácích receptů, které dokáží se zánětem močových cest spolehlivě zatočit. Nezapomínejte: pokud vám tato metoda do tří dnů nezabere, vyhledejte lékaře. 

Cibule

Cibule je již starodávným lékem na mnoho neduhů. Od kašle až po infekci močových cest. Budete potřebovat jednu střední cibuli a dvě sklenice vody. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a přiveďte vodu s cibulí k varu a ihned vypněte. Přelijte tekutinu do sklenice a nechte do druhého dne odležet. Dopřejte si jednu sklenici na lačný žaludek. 

Borůvky

Borůvky jsou darem přírody, čistí krev a doplňují důležité vitamíny. Dokonce dokáží pročistit i močové cesty. Připravte si jednu sklenici borůvek, půl citronu a jednu sklenici vody. Citron a borůvky umyjte a do borůvek následně citron vymačkejte. Rozmixujte veškeré ingredience ve smoothie a pijte dvakrát denně, než příznaky vymizí.