Implantáty vytvořené z kmenových buněk dokážou během 2 měsíců přispět k růstu nových vlastních zubů namísto použití uměých náhrašek

0
(0)

Tomáš , 26. 06. 2019

Již v blízké budoucnosti nás čeká velká novinka v oblasti zubní ortodoncie. Díky kměnovým buňkám dokáží vědci vypěstovat vlastní nový zub. Vědci objevili způsob, jak znovu regenerovat dřeň, ozubnici i kořen, který začne znovu růst. 

Nové zuby

Již před několika lety bylo prokázáno, že somatické kmenové buňky jsou v tkáních lidských zubů. Těchto buněk existuje mnoho, ale žádný není ideální k vypěstování nového vlaastního zubu. 

Kmenové buňky

Dokáží pomocí mnoha lidem po celém světě, které trápí paradontóza.
Místo nepříjemného a velmi bolestivého vrtání zubu a nandavání plomby, zubaři vyplní prostor odebranými kmenovými buňkami a ty zajístí, že zub se uzdrav zcela sám. 
Díky otmuto objevu je možné, že jíž v blízké budoucnosti vymizí umělé implantáty a kovové korunky ze zubních ordinací a následně i z úst všech lidí. 

Vědecký výzkum

Vědci již teno postup praktikovali u velkých zvířat a výsledky testů jsou úspěšné. 
To je velmi dobrá zpráva pro všechny z nás, protože téměř 30% lidí po 70. roku života vymění své vlastní zuby za umělou náhradu, se kterou nejsou spokojení a necítí se dobře. 
Navíc je tato praktika mnohem levnější než drahé korunky a implantáty. 

Také mate radost, že vědci přišli na takto revoluční věc? Budete ke svému zubaři chodit raději díky tomuto postupu vědy?

👍 Tento návod je užitečný