Co se stane, když sníte 6 stroužků česneku každý den? Budete překvapeni!

0
(0)

Tomáš , 25. 09. 2021

Milovníci česneku by měli zpozornět. Nyní se dozvíte, co se stane, když sníte šest stroužků česneku každý den. Je to poměrně velké množství česneku. Avšak o příznivých účinků česneku se ví již dlouho a ve velkém množství různých kultur. Tak například víme, že přispívá ke snížení hladiny cholesterolu v krvi a vysokého krevního tlaku, léčbě ischemické choroby srdeční, stimulaci krevního oběhu, prevenci infarktu. To všechno jsou závažná onemocnění, která mohou být i smrtelná.

6 stroužků denně

Pokud si denně dopřejete šest stroužků česneku, můžete se těšit na výše uvedené a mnohé další přínosy. Zde je přehled toho, jak česnek ve vašem těle působí:

  • hodina: česnek je v žaludku, kde začíná jeho trávení. Vyživuje tělo.
  • 2 – 4 hodiny: česnek začíná ničit nebezpečné buňky a předcházet poškození volnými radikály.
  • 4 – 6 hodin: česnek se stává součástí vašeho metabolismu. Pomáhá odstraňovat nadbytečnou tekutinu v těle a také přebytečné tuky.
  • 6 – 7 hodin: česnek začíná působit antibakteriálně, což znamená, že dochází ke zničení „špatných“ bakterií ve vašem těle (například ve střevech se nachází přátelské bakterie, o které rozhodně přijít nechcete).
  • 6 – 10 hodin: živiny obsažené v česneku začínají působit také na buněčné úrovni, kde se začínají významně projevovat.
  • 10 – 24 hodin: nyní dochází k celkové očistě tělo, díky čemuž dochází k posílení imunitního systému člověka, zvětšení pevnosti kostí, snížení krevního tlaku, snížení únavy, regulaci cholesterolu, prevenci kardiovaskulárních chorob, prevenci pronikání těžkých kovů do těla, zlepšení sportovního výkonu.

Česnek je lék

Česnek je silný lék, a proto bychom s jeho užíváním měli začít velmi opatrně. Zejména lidé chronicky nemocní by měli konzultovat užívání jakéhokoli silného prostředku (česneku, zázvoru, doplňků stravy…).