Smíchala jednu čajovou lžičku skořice a medu. To co se stalo vás mile překvapí. Zkuste tento trik i vy a nebudete litovat.

0
(0)

Dalibor , 13. 07. 2020

Čím více je lidstvo technologicky schopno vyrábět průmyslově zpracované potraviny, tím více se ozývají hlasy zejména ze strany lékařů a odborníků na výživu, že je třeba nezapomínat ve skladbě našeho jídelníčku na plody přírody, které jsou plné minerálů, vitamínů a tolik potřebných antioxidantů. Jen tehdy, pokud jsou nedílnou součástí naší každodenní stravy zejména různé druhy zeleniny a ovoce, ale například také bylinky, jsme na dobré cestě být silní, zdraví a odolní vůči nemocem. Mezi velice prospěšné dary přírody patří mimo jiné také skořice a med.

Skořici jsme se naučili vnímat jako voňavou součást receptu na domácí štrůdl, někdo si s ní rád posype krupicovou kaši, v kavárně nám s ní ozdobí cappuccino. Ale skořice má také nezanedbatelné léčivé účinky a pomáhá zejména v boji proti různým zánětům a napomáhá také k hojení postižených tkání. Tajemství jejích účinků je v tom, že obsahuje mnoho antioxidantů. Konzumace skořice pomáhá snížit nebezpečnou hladinu cholesterolu i krevního tlaku, a dokonce snižuje riziko vzniku srdečních onemocnění.

Pokud jde o med, jako sladidlo jej lidé používají mnohem déle, než se v moderní době používá cukr. Obsahuje koktejl aminokyselin, stopových enzymů, vitamínů, minerálů a také samozřejmě přírodního cukru. Díky svému složení má med jak léčivé účinky, tak také účinky v péči o lidské tělo včetně kůže, vlasů a pleti. V každém případě je potřeba používat med v jeho původní, přírodní formě.

Jak vyplývá z výše uvedeného, skořice i med mají úžasné vlastnosti. Co se však stane, když je spojíme dohromady?

Pouhá jedna čajová lžička skořice a medu představuje účinný přírodní nástroj v boji proti nemocem.

Bolest zubů

Téměř nic tak člověka nepotrápí jako bolavý zub. Pokud chcete bolest zmírnit přírodní cestou, smíchejte 5 lžiček medu s 1 lžičkou skořice a směs natírejte na bolavý zub až třikrát denně, dokud bolest neustoupí.

Chřipka a nachlazení

Ačkoliv se snažíme žít zdravě, dbáme o dostatečný spánek, pravidelný pohyb a dobrou stravu, přesto se nám často chřipka a nachlazení nevyhnou. Pokud smícháte čajovou lžičku ohřátého medu s trochou skořice, získáte zbraň, s níž tato onemocnění zvládnete dříve. Užívejte tuto směs po dobu 3 dnů a uvidíte, že se vám výrazně uleví.

Cholesterol

Pokud jako mnozí další lidé patříte do skupiny těch, které trápí vysoká hladina cholesterolu, namíchejte si tento léčivý nápoj, pro který budete potřebovat pouze

  • půl litru vody
  • 3 lžičky skořice, a
  • 2 lžičky medu.

Výsledný léčivý nápoj je nejlepší popíjet průběžně v průběhu celého dne.

 

Zánět močového měchýře

Pokud vás trápí toto velice nepříjemné onemocnění, úlevu vám přinese tento recept. Ve sklenici vlažné vody rozmíchejte 1 lžící medu se 2 lžícemi skořice a máte směs, která účinně zničí bakterie, které vám způsobují zánět močového měchýře.

Srdeční choroby

Choroby srdce jsou velice závažné a je důležité jim předcházet. K tomu může pomoci kúra, kterou budeme opakovat každé ráno. Tajemstvím je směs 1 lžíce medu a půl lžíce skořice, která pomáhá snižovat cholesterol a chrání srdce proti infarktu.

Artritida

Kdo sám artritidou trpí nebo má tímto onemocněním postiženého člověka ve svém okolí, ví, jak bolestivá nemoc to je. Pro úlevu smíchejte ve sklenici s teplou vodou 1 lžičku skořice a 2 lžičky medu a užívejte vždy ráno a večer.