Co byste neměli jíst na prázdný žaludek? Toto je 7 jídel, které mu nedělají vůbec dobře

0
(0)

Tomáš , 21. 05. 2019

Říká se, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a od ní závisí, jak budeme fungovat během celého dne. Buďme však upřímní, snídaně určitě neznamenají všechno a i když si něco ráno dáte, asi to nebude vždy právě ovesná kaše.

Co nejíst na prázdný žaludek?

Některé potraviny, které konzumujete na prázdný žaludek, negativně ovlivňují vaše zdraví. Připravili jsme pro vás seznam věcí, se kterým ihned zjistíte, co by mohlo mít pro vás negativní dopad.

Citrusové plody

Úspěšný člověk začne své ráno tak, že se napije pomerančové šťávy - to byl obraz, na který jste byli zvyklí z televize. V reálném životě to však není možné dělat každý den. Samotné citrusové plody a šťávy z nich, které si dáte na prázdný žaludek mohou způsobit zánět žaludku a různé alergie.

Banány

Banán se už dávno nepovažuje za exotické ovoce, protože se stal nedílnou součástí našeho každodenního jídelníčku. Bohužel, vašemu organismu nepřináší až takový velký užitek. Jsou pomaleji stravitelné a pokud je sníte ještě ráno před jídlem, může způsobit nadýmání doprovázené nepříjemnými pocity. Z tohoto důvodu není nutné jíst banány nebo jejich konzumovat v různých šťávách na prázdný žaludek. Lékaři doporučují jíst toto ovoce až když se Poobědváte.

Syrová zelenina

Kyseliny které jsou obsaženy v čerstvé zelenině vám mohou podráždit sliznici žaludku. Proto samotná není vhodná na ranní konzumaci, hlavně pro lidi, kteří trpí trávicími obtížemi.

Jogurt

Ačkoliv jogurt nalačno nezpůsobí takovou neplechu jako citrusové ovoce, ani on nepřinese tělu největší prospěch. Nejlepší je ho sníst dvě hodiny po jídle nebo před spaním. Tehdy pomůže i vašemu trávení.

Studená voda

Voda je zdrojem života a pokud chcete mít dobře trávení měli byste dodržovat pravidelný pitný režim. Plati to však pro vodu, která mě pokojovou teplotu nebo je mírně teplá. Naopak studená voda má negativní vliv na trávení, proto ji nepijte během jídla a ani po ranním probuzení protože svému žaludku způsobuje spíše šok než nějaký blahodárný účinek.

Sladkosti

Pankreas v ranních hodinách nemůže produkovat dostatečné množství inzulínu, takže když se nadávkujete sladkostmi, škodíte jen sami sobě. Pokud budete jíst často takové pamlsky nalačno, hladina cukru v krvi stoupne nad normál a v budoucnu se může stát, že vám to mimo jiné může způsobit cukrovku.

Káva

Voňavá káva pro zahájení dne je oblíbeným nápojem mnohým z vás. Asi každý z nás ji alespoň jednou vypil na lačný žaludek před snídaní. Káva však dráždí žaludek a časem se toto popíjení může vyvinout do gastritidy. Pití kávy nalačno také negativně ovlivňuje játra.

👍 Tento návod je užitečný