Vždy když jsem zahleněný použiji tuto ingredienci, kterou má každý v kuchyni a zbavím se tak problému s dutinami během jednoho dne.

0
(0)

Dalibor , 11. 07. 2020

Zahlenění je velice nepříjemný problém, který si většina z nás automaticky spojuje s nachlazením. Hlen se totiž vytváří při tom, když se naše tělo brání cizím škodlivým organismům a pomáhá také tehdy, když se jich tělo zbavuje jak ústy, tedy vykašláváním, tak i nosem, tedy smrkáním.

Zahlenění a jeho nebezpečí

Běžné nachlazení při správné medikaci za poměrně krátký čas vymizí, může se však také stát, především u dětí a také u starších lidí, že se zahlenění začne jevit jako chronické. Tady často už nejde o typicky respiratorní onemocnění, ale příčiny bývají v tlustém střevě, jehož dobrý stav je předpokladem pro fungující imunitu.

Hleny jsou pro správné fungování našeho těla nezbytné, ale se zahleněním, tedy nadbytečnou produkcí hlenu, je již třeba bojovat, může totiž způsobovat např. břišní potíže. Někdy se však navenek neprojevuje kašlem nebo rýmou a není tak snadné je rozpoznat. Vodítkem může být např.

  • noční pocení
  • pocení při konzumaci jídla
  • vyrážky, nebo
  • silný tělesný pach.

Jednoduchý recept pro silnější imunitu

Pro snížení zahlenění a celkové posílení imunity můžete využít jednoduchý a ryze přírodní prostředek ze tří naprosto běžných, ale účinných složek. Potřebujete pouze vodu, ovesné vločky a med. Vločky propláchněte ve vodě a smíchejte 100 ml vody a 250 ml medu. Směs krátce povařte a nechejte přes noc vychladnout a odstát, aby se všechny komponenty řádně propojily. Druhý den ráno vzniklou tekutinu sceďte a přelejte do skleněné láhve.

Aby byl zajištěn žádoucí účinek směsi, je nutné pít cca 40 ml každý den, na prázdný žaludek, a to po dobu 40 dní. Mezi předchozím a novým čtyřicetidenním cyklem je vhodné udělat 15 dnů přestávku.

Tento nápoj vám sám o sobě samozřejmě všechny výše naznačené potíže neodstraní. Je dobré dbát na dostatek pohybu, kvalitní spánek a zdravou stravu. Pokud se vás problém zahlenění týká, může pomoci např i omezení konzumace mléčných výrobků a preference těch zakysaných. Pozor rovněž na známé „bílé zabijáky“, tedy cukr a mouku, i zde platí, že méně znamená více.