5 důvodů nač využít vodu z uvařených brambor! Je mnohem prospěšnější než by se mohlo na první pohled zdát

0
(0)

Dalibor , 07. 04. 2020

Brambory jsou velmi významnou plodinou. Mnoho jídel si bez nich představit ani neumíme.

Dokonce i jejich využití je velmi všestranné a v žádné domácnosti se tato potravina určitě neztratí. Jsou bohatým zdrojem vitamínů, a to zejména škrobu, či draslíku.
Během vaření se mnoho z jejich látek dostává do vody, která v mnoha kuchyních okamžitě putuje do umyvadla. Tento vývar pomáhá například i na vlasy nebo pokožku. Důležité je použít ho co nejdříve, protože pak ztrácí své účinky. Na co všechno je voda z brambor dobrá?

1. Blahodárný účinek na celé tělo:

Bramborová šťáva je známá pro svou detoxikaci.

Je vynikající i při problémech s pokožkou, protože léčí akné a různé ekzémy. Má proti zánětlivý účinek, takže je výborným pomocníkem při bolestech kloubů nebo páteře.

2. Vlasový elixír:
Voda z brambor je na suché vlasy přímo zázračný elixír. Tato voda jim i dodá lesk a to bez použití drahých kosmetických přípravků, které vlasům spíše škodí. Stačí když si touto vodou vlasy opláchnete nebo si ji na vlasy nastříkáte pomocí rozprašovače a po třiceti minutách klasicky umyjete. Tato kúra posiluje i růst vlasů, takže při nanášení se soustřeďte i na kořínky.

3. Pomocník při hubnutí:
Shazování váhy před letem umí být pořádně ošemetné. Zejména při nedostatku času na cvičení nebo s problémy se stravou. Stačí když namísto ranní kávy před snídaní vypijete šálek vývaru a další šálek večer. Tento vývar obsahuje látky, které z těla odvádějí přebytečné kyseliny.

4. Maska na pleť:
Stačí, když si v této vodě pořádně opláchnete obličej a počkáte dvacet minut, pak si obličej omyjte čistou vodou. Škrob, který tato voda obsahuje je nesmírně prospěšný a zabraňuje tvorbě vrásek.

5. Snižuje cholesterol:

Zde by měli zbystřit zejména ti, kteří hladinu cholesterolu mají vyšší než by být měla. Bramborová šťáva účinně bojuje i proti cholesterolu a příznivě působí na nemoci se srdcem.

Další důvody, proč jí říct ano: bojuje proti depresi, draslík snižuje krevní tlak, obsahuje vitamin A, C, protein, magnézium, je skvělá i na zalévání květin.

Přečetli jste si článek až do konce? Zaujal Vás? Potom můžete práci redaktora odměnit tím, že dáte článku na Facebooku lajka nebo jej budete sdílet děkujeme.

Upozornění: Tento článek má pouze informační charakter a jedná se o překlad ze zahraničních webů. Nenahrazuje lékařskou léčbu, vyšetření lékařem ani konzultaci jiným odborným zdravotnickým pracovníkem. Příspěvky mohou obsahovat informace, které se neshodují s názory redakce.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku.
Přestože jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psané s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s lékařem.