5 běžných produktů v domácnosti, které údajně představují riziko rakoviny.

0
(0)

Dalibor , 17. 02. 2021

Přestože se doma vždy cítíte maximálně v bezpečí, je možné, že používáte některé přípravky, které vašemu zdraví škodí. Podívejte se na nejnebezpečnější produkty, které vám díky používání mohou postupně vytvořit rakovinu.

Rakovinotvorné věci, které škodí vám i celé vaší rodině

Škodlivé produkty či přípravky, které v sobě mají velké množství karcinogenních látek, vám mohou ublížit víc, než si myslíte. Většinou mezi takové produkty patří čistící přípravky nebo kosmetické produkty. Není to však pravidlem.

Jestliže chcete více dbát na své zdraví a předejít právě možnému rakovinovému bunění, pak je potřeba některé produkty ze své domácnosti úplně vyřadit. Vůbec nejlepší variantou je vyřadit všechny drastické a chemické přípravky a nahradit je ekologičtější a šetrnější variantou. Například pro důkladné a účinné čištění domácnosti vám stačí jen jedlá soda, sůl nebo ocet.

Chemické druhy šamponů vám mohou velmi škodit

Běžné, levnější šampony na vlasy mají vysoký obsah toxických látek, u kterých však není studiemi prokázána zdravotní nezávadnost. Mezi ty nejnebezpečnější látky, které se nachází v šamponech na vlasy a zároveň vám mohou škodit, patří lanonin, parabeny, umělé vůně či barviva nebo formaldehyd.

Do stejně nebezpečné kategorie patří také tolik oblíbené vonné svíčky. Skoro polovina vonných svíček běžně prodávaných na trhu obsahují v knotu olovo. Takové svíčky dokáží uvolnit do ovzduší místnosti až pětkrát více olova, než je zdravotně nezávadné pro dětské tělo. Výsledkem nadměrného obsahu olova v ovzduší je například hormonální nerovnováha nebo porucha soustředění. Nahraďte proto raději klasické vonné svíčky přírodnější svíčkou z včelího vosku.

Spreje proti hmyzu jsou velmi škodlivé nejen pro hmyz

Známé hubící spreje proti hmyzu dokáží zlikvidovat komáry i otravné mouchy, poškodit ale dokáží také lidské zdraví. Snad u každého takového přípravku najdete informaci, že by se v místnosti nemělo při aplikaci pohybovat mnoho osob nebo by sprej neměl přijít do styku s dětmi. Můžou za to především obsažené nebezpečné, až karcinogenní látky.

Také deodoranty a antiperspiranty jsou zdraví škodlivé. Mnoho studií totiž prokázalo, že toxické a chemické látky v deodorantech obsahují sloučeniny hliníku. Studie prokázaly také jasnou souvislost s výskytem rakoviny v těle, zejména souvislost s rakovinou prsu.

Posledním druhem přípravku, který se hojně v domácnostech využívá, ale není pro zdraví příliš prospěšný, je také osvěžovač vzduchu. Ten sice příjemně provoní celý váš domov, ale je potřeba vědět, za jakou cenu. Spolu s vůní totiž tyto osvěžovače vypouští do vzduchu v místnosti také toxické látky, které v pozdější fázi mohou tvořit rakovinu v těle.

Proto doporučujeme využívat co nejvíce přírodních prvků i produktů, které mohou být stejně účinné a o mnoho zdravější.

👍 Tento návod je užitečný