10 zdravých potravin, které mohou za to, že neustále přibíráte na váze

0
(0)

Dalibor , 23. 02. 2020

Abychom nebyli mučeni přísnými dietami, moderní výživy doporučují jíst zdravé jídlo a cvičit. Odborníci také vytvořili tabulky a seznamy produktů založené na jejich nutričních vlastnostech. Všichni víme, že bílý chléb, smažená jídla, sladkosti a soda jsou zakázány, ale ve skutečnosti existuje více produktů, které by měly jít na seznam zakázaných potravin.

10. Sladké jogurty

Výživné mléčné výrobky nejsou sladké. Ano, jogurt je opravdu dobrý pro naše tělo, ale je lepší ho jíst bez cukru nebo ovocných přísad. Sladký jogurt může být dezert, ale není to nutný mléčný výrobek.

Odborníci na výživu doporučují vyhnout se mléčným výrobkům, které obsahují zahušťovadla a škrob. Namísto toho přidejte do svého přírodního jogurtu nějaké čerstvé jahody, koření a vanilkový extrakt.

9. Rýže

Říká se, že rýže je téměř jako bílý chléb a nutričně řečeno, bílá rýže je nejméně prospěšná. Obsahuje obrovské množství jednoduchých sacharidů, které mohou způsobit přibývání na váze.

Odborníci na výživu tvrdí, že rýže může být pro vás dobrá, ale měla by mít skutečně vysokou kvalitu, např. rýže natural.

8. Petržel

Petržel může být opravdu škodlivý. Nezkušení kuchaři by ho neměli přidávat do salátů a polévat ho majonézou, zakysanou smetanou nebo olejem, protože petržel může začít emitovat dusitany a doslova se promění v jed do 30 minut.

Odborníci na výživu doporučují nepřidávat petržel do žádného pokrmu až do doby před podáváním, takže si zachová všechny své užitečné prvky.

7. Omáčky

Všimli jste si někdy, jak se liší domácí domácí rajčatová pasta v porovnání se skladovým kečupem? Majonéza, zubní kámen, hořčice a další omáčky nejsou výjimkou z pravidla. Jde o to, že všechny zakoupené omáčky obsahují cukr.

Odborníci na výživu vysvětlují: je levnější přidávat cukr místo přírodních rajčat, aby obohatily chuť. Doporučuje se vybrat olivový nebo lněný olej nebo rozemlít rajčata sami a přidat koření.

6. Sušené ovoce a ovocné lupínky

Ovocné chipsy se staly stále více populárními mezi zdravými následovníky, ale většina výrobců používá stejnou metodu, aby tyto čipsy vyráběly, stejně jako vyrábějí bramborové lupínky: dělají jejich smažením v oleji. Zeleninové nebo ovocné lupínky tedy obsahují tolik kalorií jako bramborové lupínky.

Tyto čipsy obvykle vypadají a chutnají díky chemickému zpracování, které procházejí před sušením. Navíc tento proces prodlužuje životnost výrobku téměř třikrát. Bohužel, po zpracování, toto ovoce a zelenina nejsou užitečné nebo zdravé vůbec.

Před nákupem sušeného ovoce, dávejte pozor na jejich jasnou barvu, nepřirozený lesk, měkkost, nebo zápach. To jsou vlastnosti zpracování. Pokud jsou plody sušené, nebudou světlé nebo měkké.

5. Hrozny

Může to znít divně, ale hrozny není tak zdravé. Je to jejich sladkost, která nás nutí sníst ho celé najednou ve velkém množství, a naše tělo tak přijímá příliš mnoho cukru najednou.

Odborníci na výživu říkají, že bychom měli míchat hrozny s jinými produkty. Neměli bychom je jíst společně s mastnými pokrmy, rybami, čerstvými okurkami, melounem, pivem nebo mlékem.

4. Nesprávné uvařené ryby

Ryby jsou téměř bez jakýchkoli škodlivých tuků a obsahují užitečné tuky jako Omega-3 mastné kyseliny. Vědci z University of Hawaii studovali chemickou strukturu nejoblíbenějších rybích pokrmů a došli k závěru, že uvaření nebo pečení ryb šetří největší množství užitečných látek. Američtí kardiologové tvrdí, že smažené, uzené a slané ryby jsou opravdu škodlivé.

3. Kukuřice

Po mnoha různých vyšetřeních vědci dospěli k závěru, že modifikovaná kukuřice ovlivňuje suchozemské a vodní organismy. Dokonce si všimli, že pyl z modifikované kukuřice obsahuje škodlivý jed. V mnoha zemích je tento druh obilí dokonce zakázán.

Nedoporučuje se jíst konzervovanou kukuřici nebo jiné konzervy. Je lepší vařit nebo péct, aby se zajistilo, že si uložíte své užitečné prvky.

2. Mléko

Mandlové, kokosové nebo brazilské ořechové mléko obsahuje další cukry a aromatizéry a samozřejmě další kalorie. Před nákupem výrobku se tedy seznamte se všemi ingrediencemi. Mohlo by být lepší koupit si ořechové mléko v bio obchodech.

1. Rýžové koláče

Rýžové koláče jsou zahrnuty v mnoha dietách, protože neobsahují téměř žádný tuk. Před několika lety populární časopisy dokonce doporučovali nahrazení chleba rýžovými koláči.

Bohužel, rýžový koláč má vysoký glykemický index, takže pocítíte hlad opravdu brzy po jídle. Jako výsledek, můžete jíst více kalorií, než byste měli a získáte tak další váhu.

Bonus: Jíst příliš mnoho avokáda je také škodlivé.

👍 Tento návod je užitečný