Chcete mít nádherné orchideje? Prozradíme vám několik užitečných tipů pro péči o orchideje

0
(0)

Dalibor , 26. 10. 2022

Orchidej je krásná a jedinečná rostlina, a proto vyžaduje zvláštní péči. Existuje mnoho různých druhů orchidejí, z nichž některé jsou velmi odolné a některé rostou pouze ve speciálně upravené místnosti.

Dnes bychom vám rádi poskytli několik užitečných rad pro péči o orchideje

Vybírejte moudře

Pokud jste orchidej ještě nikdy neměli a chcete si pořídit první krásnou rostlinu, začněte výběrem odrůdy, která nevyžaduje zvláštní péči a je odolná vůči chorobám. Začněme orchidejí Phalaenopsis. Tato odrůda kvete dlouho a je poměrně nenáročná na péči.

Světlo je pro orchideje velmi důležité

Protože orchideje jsou tropické rostliny, je pro ně světlo velmi důležité. Umístěte ji do místnosti, kde má dostatek světla, ale kde ji nespálí sluneční paprsky. Nejlepším místem pro orchidej je okenní parapet. Orchidej phaleonopsis dobře snáší tmu, takže není problém, když ji umístíte na místo, kde není mnoho světla.

Chytré zavlažování

Obvykle stačí zalévat orchidej jednou týdně. Existuje dobrá metoda, která vyžaduje květináč s dešťovou vodou, pak do něj vložíte orchidej a květináč tak, aby ji voda zakryla. Nechte ji takto 20-30 minut. Pokud doma nemáte tvrdou vodu, můžete si ji dát do sprchy, ale voda by neměla být studená. Půda orchideje absorbuje dostatek vody. Před vrácením na místo nechte vodu odtéct.

Přesazování by měla být prováděna opatrně

Orchidej se obvykle každé dva roky přesazuje do jiného květináče. Při přesazování musíte být velmi opatrní, protože kořeny květin jsou velmi citlivé. Asi 3 dny po přesazení rostlinu nezalévejte.

Orchidej nevykvete, pokud není v místnosti přesná teplota

Orchidej začne kvést, až pro ni bude vhodná teplota. V období přípravy na kvetení je zapotřebí noční teplota kolem 15-18 stupňů Celsia.

 

Zdroj: woman.tiscali.cz