Tlustice v domácnosti a jaké má využití. Tuto rostlinu pěstujte, rozmnožujte a nedávejte jí z bytu pryč

3.8
(45)

Dalibor , 23. 09. 2022

Určitě znáte rostlinu, kterou mezi lidmi říká “stromový peněz”. Lidé ji tak začali říkat, protože listy této rostliny připomínají tloušťku kulatých mincí.

V listech mají mnoho šťávy. Mohu Vám nyní říci, jak z této rostliny dostat dokonalou medicínu.

V první řadě vás upozorňuji, že listy kromě užitečných látek obsahují i ​​arzen. Proto se při vnitřním požití má dávat pozor na správné dávkování.

Využití tlustice

1. Pokud máte opar na ústech, natírejte tuto místnost šťávou z pokožky každých 30 minut.
Jinou alternativou je přiložení obkladu namočeného do jeho šťávy a lepení náplastí, nejlépe před spaním, aby mohla působit již několik hodin.

2. Chcete-li se rychle zotavit po angíně, je třeba, aby si tekutinu z jejich 10 listů a rozředili ve sklenici s vodou. Do tohoto roztoku se inhalujte 3x denně.

3. Při spánku kloubů se doporučuje před spaním potřít si místa z 10 až 15 listů.

4. Máte problémy s hemeroidy? Přiložte si na postiženou oblast rozřezaný list této úžasné rostliny.

5. Tlustice léčí i popáleniny, nehezké střípky, které postihují především ženy, rány a abscesy. Připravte si kašičku z listů, natřete ji na potřebné místo, překryjte obvazem a změňte každých 2-3 hodiny.

6. Šťáva z listů tlustice odstraňuje pocení a zánět po bodnutí komárů, včel a vos. Tři si ránu 4 až 6x denně.

7. Tlustice pomáhá při zánětlivém onemocnění ledvin. Je třeba 3x denně vypít 1 polévkovou lžíci tohoto extraktu: rozdrťte 5 listů, přidejte je do sklenici teplé vody a nechte vylouhovat 1 hodinu.

Lidové pověry říkají, že pokud Tlustice začne kvést, vaši domácnost čeká finanční přiložení a velký blahobyt. Buďte opatrní o této kráse a užívejte si její účinky!

Jak ji rozmnožit?

Rozmnožování tlustice je naprosto snadné. Často se to děje samovolně v květináči, kde tam nějaký odpadne nějaký lísteček.

Opatrně zasazené lístky se stávají “maminkou” pro malé kladiva, které se začínají vyrůstat u vyschlých míst, kde jsme odštěpili.

I když rostlinu množíme stonkovými řezy, necháme nejprve stonky nějakou dobu vysušit, alespoň den nebo dva, až potom se vsadíme do zeminy.

Druhou možností je dát stonky do sklenice s vodou a počkat, až samy pustí kořínky.

Bonus na závěr

Učitelé feng shui znají způsob, jakým se do domu přináší bohatství a pozitivní energie. Lidé věří, že přítomnost jediných rostlin v domě přiláká peníze jako magnet.

Jde o rostlinu se jménem Crassulaovata, lidově řečeno Tlustice. Tato rostlina nevyžaduje mnoho pozornosti, dokonce ani velký květináč. Pokud ji však přenecháte více prostoru, začne se krásně rozrůstat.

Podle staré čínské techniky má mít své místo na pravé straně vstupu do domu, v severní části domu. Tlustice také obsahuje oleje, které podporují optimismus a povzbuzují psychickou a fyzickou kondici člověka.