Jak změkčit maso? Jak z tuhého masa udělat měkké? Tipy a triky na křehké maso

0
(0)

Tomáš , 15. 01. 2018

Koupili jste tvrdé maso? Nezoufejte, známe možnost, jak ho rychle a jednoduše obměkčit.

Existuje na to množství způsobů. Například Masajové položí kus hovězího na mraveniště. Kyselina mravenčí skvěle změkčí maso … Ale, vtipy stranou. Způsob je to výborný, ale v dnešní době se asi moc nehodí.

K tomu, abychom maso změkčili, budeme potřebovat kousek masa a sůl.

Jak změkčit maso

K tomu, abychom prokázali účinnost tohoto triku, profesionální kuchař Jack Skalfani, koupil kus tvrdého maso. Kuchař tvrdí, že masíčko bude takové měkké jako filé mignon. Filé mignon je to nejjemnější maso, jaké si umíme představit. Už se nemohu dočkat, až to vyzkouším.

Položte maso na suchou a čistou pánev.

Posypte ho po celé délce mořskou solí, nebo jinou hrubozrnnou solí. Dáme ho na stranu.
Kuchař radí, že na tloušťku 2,5 cm, třeba maso nechat odpočívat 1 hodinu. Takže, pokud máme maso s tloušťkou 7,5 cm, musíme ho nechat odpočíváte 3 hodiny. Takže musíme trpělivě čekat.

Sůl vytáhne přebytečnou vlhkost z masa při marinování, což je důvod, že maso bude jemné a pružné. Nyní nastal čas, abychom umyli sůl z masa. Podržte maso pod tekoucí vodou, dokud nezmizí veškerá sůl.

Chcete vidět důkaz? Jack drží v jedné ruce kousek marinovaného masa a v druhé maso před marinováním. Oba kusy byly zakoupeny u téhož řezníka. Tmavý a porézní kousek masa napravo se výrazně liší od pevného a jasného kusu v levé ruce.

Je čas dát maso péct. Nezáleží na tom, jaké koření zvolíme. Maso bude chutné, jemné a šťavnaté.

Stává se, že maso vypadá chutně, ale po vysmažení chuť a vzhled připomíná podrážku. Abyste tomu předešli, posypte maso solí před vařením a pak jej důkladně opláchněte.
Podělte se s tímto trikem se svými přáteli. Taková životní ráda se vám určitě bude hodit.

👍 Tento návod je užitečný