Metoda pěstování česneku, která vytváří nekonečnou úrodu a dá se pěstovat i na parapetu

4.8
(42)

Dalibor , 24. 09. 2022

Česnek je nejen skvělým látkou určenou k aromatizaci, ale je také nesmírně zdravý. Pomáhá při běžném nachlazení či chřipce, ale využívá se jako podpůrná léčba i při dalších zdravotních komplikacích. Je to přírodní antibiotikum , což je o důvod víc, abychom ho měli čerstvý po ruce vždy, když potřebujeme. Ať už ho chceme využít v kuchyni, nebo pro zdraví.

S touto metodou pěstování nepotřebujete mít zahradu a vypěstujete si ho přímo na balkoně v květináči!

Postup:

1.) Hlavičku česneku si rozdělíme na stroužky. Vybíráme zdravé tvrdé stroužky bez známek jakéhokoliv poškození.

2.) Česnek má rád půdu bohatou na živiny a hodně světla. Před výsadbou je vhodné přidat do květináče kompost a kromě zeminy přidejte i trochu písku. Do jednoho středně velkého květináče zasadíme 3 stroužky česneku.

3.) Česnek sázíme do trojúhelníku, užší stranou nahoru (tou, odkud roste nať) a hrubší stranou dolů (aby se mohl dobře zakořenit). Polijeme. Rostlina nevyžaduje hodně vody a pokud prší, stačí česnek polít jednou za 10 - 15 dní . Vrch substrátu je vhodné zasypat dřevěným popelem.

4.) Dřevní popel je bohatý na draslík a fosfor, který rostlina potřebuje a zabrání také houbovým onemocněním. Popel je dobré přisypat každých 10 - 15 dní, i když se objeví první výhonky. Přejeme hodně štěstí!

Video: