Jak využít bobkový list pro účinnou aromaterapii

4.5
(38)

Dalibor , 29. 09. 2022

Bobkový list většina lidí používá pouze při vaření. Skutečnost je taková, že pro něj existuje i jiné využití. Vyzkoušejte ho v domácí aromaterapii. Jakmile ji vyzkoušíte, budete překvapeni, co dokáže. Ve chvíli, kdy tak učiníte, poznáte, že už to není jen základ vašeho jídla, ale pomůcka, která dokonale provoní celý váš domov.

Má mnoho pozitivních účinků

Bobkový list je jedinečné koření, které má na lidský organismus velmi blahodárné účinky. Pokud se podíváme na jejich seznam, musíme říci, že jich je opravdu hodně. Podle četných studií má toto běžné koření antistresové a uklidňující účinky. Kromě toho nesmíme zapomenout na mnoho dalších, jako jsou antirevmatické, antiseptické nebo diuretické účinky. Kromě toho bychom neměli přehlížet jeho výjimečné antibakteriální účinky. A to všechno lze udělat s něčím obyčejným, co se dá sehnat v každém obchodě a stojí pár korun.

Pomáhá s lidskou náladou

Kromě toho bobkový list obsahuje také speciální oleje, které pomáhají ovlivňovat lidskou náladu. A to v pozitivním smyslu. Když k tomu připočteme, že krásně voní sám o sobě, je to pochopitelná pomůcka v aromaterapii. Je to mnohem lepší volba než různé alternativy, které jsou často plné přísad a voní více chemicky než přírodně.

Postačí ho jen zapálit

Jak na to? Je to opravdu snadné. Abyste si mohli užívat blahodárných účinků aromaterapie, které bobkový list přináší, stačí ho zapálit. Vezměte 2-3 listy, přiložte je k sobě a opatrně zapalte špičky. Poté je položte na nehořlavou podložku a nechte je vařit. Po chvíli bude váš domov vonět velmi zajímavě a příjemně. Každý, kdo se v tomto interiéru ocitne, se najednou uvolní, zklidní a bude se cítit skvěle. A jak lze účinky aromaterapie znásobit? Nedělejte nic mezi tím. Lehněte si, zavřete oči, pusťte si příjemnou hudbu a snažte se uniknout z reality.

Zdroj: svetkreativity.cz