Léčivá bylina, která Vám pomůže hned s několika zdravotními problémy

0
(0)

Dalibor , 07. 10. 2022

Ukázali jsme vám mnoho různých bylin, které mají působivý vliv na jiné oblasti života. Rozmarýn je jednou z nejoblíbenějších bylin a jeho léčivé účinky jsou známy již od středověku. Podle lidových pověstí je to rostlina lásky, která také zvyšuje vitalitu. Podívejme se, proč se vyplatí přidat ho do svého jídelníčku každý den!

Pomáhá jak na končetiny tak na migrénu

Rozmarýn stimuluje krevní oběh, díky čemuž se kyslík a živiny lépe dostávají do buněk, což zlepšuje jejich funkci.

Smícháním rozmarýnového esenciálního oleje s jiným olejem a každodenní masáží nohou můžete předejít problémům se špatným krevním oběhem a studenýma nohama.

Bylina má také analgetické a anestetické účinky, takže může být obzvláště užitečná při bolestech hlavy a může dokonce zmírnit příznaky migrény.

Lze ho inhalovat nebo přidat do oleje

Rozmarýnový esenciální olej lze inhalovat nebo nakapat do oleje a vmasírovat do čela nebo spánků. Pokud vás bolí hlava, protože máte ucpaný nos kvůli infekci horních cest dýchacích, můžete rozmarýnový olej rozmíchat v horké vodě a inhalovat.
Rozmarýn má také protizánětlivé účinky, takže může být účinný při zmírňování příznaků onemocnění, jako je artritida, bolesti zad, dna, a může také snižovat menstruační bolesti.

Ingredience:

Uvařte si silný čaj z koření, namočte do něj čistý ručník nebo látkovou plenu a přiložte jej na postižené místo na 10-15 minut nebo dokud látka nevychladne. Opakujte několikrát za sebou.

  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu, nejlépe s květy a listy
  • 96% ethylalkohol
  • 1 láhev

Příprava:

  1. Rozmarýn nakrájejte na malé kousky a vložte do sklenice.
  2. Rozmarýn nakrájejte na malé kousky a vložte je do formy.
  3. Sklenici pevně uzavřete a uložte na 15-40 dní na tmavém a chladném místě. Je velmi důležité, aby byla sklenice dobře uzavřena.
  4. Pokud ji chcete použít, důkladně ji přefiltrujte a nalijte do čisté skleněné nádoby.

Použití:

Naneste několik kapek na postižené místo a důkladně vmasírujte.

Zdroj: tudasfaja.com

👍 Tento návod je užitečný