Kuchyňské utěrky mohou být znovu dokonale bílé a bez skvrn.Osvědčený trik na perfektní bělení

0
(0)

Tomáš , 19. 06. 2019

Bez určitých pomocníků se v kuchyni rpostě neobejdete. Potraviny, hrnce, nádobí nebo koření vás nejspíš napadne ihned, ale co takhle kuchyňské utěrky? Do utěrek utíráte své ruce, vše co ukápne nebo prostě vše co potřebujete očistit. Jenže díky tomu jsou utěrky často hodně flekaté a nejdou vyprat. Spousta lidí utěrky potom vyhazuje, ale to je zbytečné, protože vybělit je můžete!

Bělení kuchyňských utěrek

Připálené hrnce, olej, zbytky jídla, ale i kousků jídla a podstatně více. To, že utěrku neodkážete vyprat klasickým způsobem, neznamená, že to s nimi musíte vzdát. Existuje ještě jedna alternativa. Dejte šanci tomuto triku, díky kterému budou utěrky sněhově bílé!

Potřebujete

  • Hrnec
  • Voda
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce bělidla
  • 5 lžíce pracího prášku

Příprava

Jako základ potřebujete nádobu s vodou, kterou v tomto bodě zahřejete až do bodu varu. Jakmile se vaří, můžete do hrnce uvést slunečnicový nebo jiný rostlinný olej. V tomto bodě smíchejte i ostatní ingredience.

Působení

V okamžiku, kdy je prací prostředek připravený, můžete vzít všechny špinavé utěrky, které máte doma. Hrnec s přípravkem sundejte z ohně a přikryjte poklicí. Utěrky vložte dovnitř a nechte látky působit dokud voda zcela nevychladne.

Praní a schnutí

Po tomto bělení, je dobré utěrky ještě vyprat klasickým způsobem a nechat uschnout. 
V tomto bodě ale budou uětrky bez fleků a zářivě bílé.

👍 Tento návod je užitečný