Blahodárné účinky jedlé sody, které jsou velmi přínosné pro zdraví

0
(0)

Dalibor , 24. 10. 2022

Víme, že když používáme jedlou sodu zevně - na pleť, vlasy, nehty, zuby - má blahodárné účinky, ale co se stane, když ji vypijeme?

Vyvážené pH

Jedlá soda alkalizuje organismus, což vede k vyrovnanému pH. Zatímco kyselost usnadňuje trávení, zásaditější pH je považováno za zdravější, protože většina degenerativních onemocnění vzniká v kyselém prostředí.

Prevence ledvinových kamenů

Ledviny jsou citlivé na kyselou moč, zejména pokud se v nich již vytvořily ledvinové kameny. Pití jedlé sody udržuje ledviny v dobrém stavu a snižuje pravděpodobnost vzniku ledvinových kamenů.

Neutralizátor kyselin

Alkalická jedlá soda neutralizuje kyseliny a doporučuje se, pokud trpíte žaludečním refluxem.

Antiseptikum

Jedlá soda má antiseptické účinky, ničí parazity, houby a plísně. Je vynikajícím antiseptikem v ústech a krku, kloktání jedlé sody se doporučuje při nachlazení a rýmě.

Může zabránit dna

Při dna se zvyšuje obsah kyseliny močové v krvi a soli kyseliny močové se ukládají v různých tkáních, zejména v kloubech. Protože jedlá soda vyrovnává pH v těle, někteří odborníci doporučují její konzumaci.

Bojuje proti infekcím močových cest

Užívání jedlé sody s vodou léčí infekce močových cest tím, že snižuje kyselost moči.

Snižuje svalovou horečku

Dříve se mělo za to, že za svalovou horečku je zodpovědná kyselina mléčná, která se hromadí ve svalové tkáni a poté se dostává do krevního oběhu. Je to proto, že během vysoce intenzivního cvičení nemají svaly dostatek krve a kyslíku a jsou nuceny získávat energii anaerobním způsobem. Nedávný výzkum se snaží tuto skutečnost objasnit, ale dokud nebudou získány jasné výsledky, je třeba ji považovat za platnou. Soda bikarbona má stále kyselinový neutralizační účinek, proto ji užívejte s vodou během cvičení nebo bezprostředně po něm.

Pomáhá při nachlazení

Bylo prokázáno, že jedlá soda odstraňuje příznaky nachlazení do 36 hodin. První den užijte šest dávek sody bikarbony, které rozpusťte ve velké sklenici vody a pijte každé dvě hodiny. Druhý den užijte čtyři dávky a třetí den dvě dávky, ráno a večer.

Kdy nepít jedlou sodu

Jelikož je velmi bohatá na sodík, nedoporučuje se těm, kteří dodržují bezslanou dietu, trpí otoky, onemocněním jater, ledvin nebo vysokým krevním tlakem. Nedoporučuje se ani těhotným a kojícím ženám, pokud jim to nepředepsal lékař. Nedoporučuje se však pít velké dávky sody bikarbony pravidelně po delší dobu.

Zdroj: tudasfaja.com

👍 Tento návod je užitečný