21 zásaditých potravin, které nejlépe vrání rakovině, obezitě i nemocem srdce

0
(0)

Dalibor , 03. 11. 2019

Přestože víme, jak nezdravé jsou pro nás zpracované potraviny, nadále zůstávají našimi nejoblíbenějšími.

Nejsou to jen zpracované potraviny, ale i jídla rychlého očerstvení, geneticky modifikované potraviny (GMO) a sladkosti, které významně poškozují naše těla.

Nejhorší na tom všem je, že si to uvědomujeme, ale nic s tím neděláme.

Lidské tělo je navrženo tak, aby bylo alkalické, čili mělo pH vyšší než 7. Naší stravou, životním stylem a zlozvyky však přispíváme k tomu, že pH našich tělesných orgánů se překyseluje.

Výsledkem pak je, že kyselé prostředí v těle oslabuje imunitu a dělá ho náchylnějším k mnoha závažným onemocnění jako jsou rakovina, cukrovka, obezita a další.

A přitom zdravé potraviny jsou stejně chutné, ne-li ještě chutnější než ty nezdravé.

Alkalické potraviny

Pokud vám záleží na vašem zdraví, pak uděláte cokoliv, abyste si ho dlouhodobě udrželi.

Tímto naším článkem bychom rádi k tomuto vašemu úsilí přispěly. Nabízíme vám proto 21 nejzdravějších zásaditých potravin.

K tomu, aby jste jedli zdravé potraviny, nemusíte být nemocní. Je přece lepší být zdravý, než se snažit vyléčit z nějaké nemoci.

Zahrnutím následujících potravin do jídelníčku dokážete dosáhnout obojí – vyléčit se z mnoha onemocnění, i zůstat zdravými.

21 nejzdravějších zásaditých potravin

1. Okurka – obsahuje přes 90% vody. Dodává pokožce zdravý a mladistvý vzhled.

2. Meloun – patří mezi výborné čističe těla a jeho pH se pohybuje kolem 8,5. Přidejte si tuto superpotravinu do jídelníčku a vychutnávejte si ho vždy čerstvý. Platí to o všech melounech – žlutých, oranžových, zelených nebo klasických červených.

3. Pohanka – pokud stále ještě konzumujete pšenici, je to zřejmě proto, že jste ještě neobjevili pohanku. Její výživné látky zvyšují energii a udržují pocit zasycení po celý den. Pohanka posílí vaše srdce a udrží optimální zdraví celého kardiovaskulárního systému.

4. Olivový olej – zřejmě jste již slyšeli o zdravotních účincích olivového oleje. Opakování je však matkou moudrosti. Olivový olej obsahuje větší množství vitamínu E a mononenasycených mastných kyselin než jakákoliv jiná potravina.

5. Lněná semínka – tato semínka jsou výrazně zásaditá, mají vysoký obsah vlákniny, vitaminu E a také se vyznačují silnými protizánětlivými účinky. Kromě toho se cení i jejich schopnost snižovat návaly horka u žen po menopauze.

6. Avokádo – je plné mononenasycených tuků, které posilují srdce.

7. Banány – výborná superpotravina plná výživných látek.

8. Bobulovité ovoce – jahody, maliny, ostružiny či borůvky obsahují velmi mnoho antioxidantů.

9. Mrkev – má mnoho betakarotenu, který zlepšuje zrak.

10. Česnek – silné antibiotikum a výrazná schopnost snižovat krevní tlak.

11. Brokolice – snižuje cholesterol.

12. Hrozny – obsahují mnoho vitamínů a antioxidantů. Výborné pro pacienty s vysokým krevním tlakem.

13. Ananas – dobrý na hubnutí, záněty, revma a bolesti kloubů.

14. Petržel – detoxikuje střeva a ledviny.

15. Citrony – nejúžasnější zásaditá potravina (ačkoli chuť má kyselou, v těle působí zásaditě). Brání chřipce, rýmě a nachlazení.

16. Růžičková kapusta – silné protirakovinné účinky.

17. Kysané zelí a ostatní fermentované potraviny – důležitým zdrojem probiotických bakterií pro vaše střeva.

18. Květák – výborná náhrada chleba.

19. Grapefruit – vysoký obsah vitamínů A a C. Pozor, může zesilovat účinek některých léků.

20. Špenát – dokonalá zelenina, která obsahuje ohromné množství vitamínů a minerálů.

21. Papája – přírodní projímadlo. Dobře odstraňuje z těla toxiny.