20 potravin, které přirozeně vyčistí vaše cévy a ochrání vás před infarktem.

0
(0)

Dalibor , 08. 01. 2020

Pravdou je, že na srdeční onemocnění umírá nejvíce lidí. Jednou z hlavních příčin infarktu a mozkové mrtvice jsou ucpané cévy, které mohou přerušit průtok krve v celém těle.

Existuje mnoho faktorů, které mohou zvýšit riziko srdečního infarktu, jako jsou nedostatek pohybu, stres a nezdravá strava.

Avšak jednoduché změny ve vašem stravování vás mohou ochránit a snížit riziko srdečních onemocnění.

Takže, představujeme vám některé nápoje a potraviny, které vám mohou pomoci udržet vaše cévy průchodné:

1. Losos.

Losos se považuje za nejvíce prospěšné potraviny pro zdraví vašeho srdce. Obsahuje mnoho zdravých mastných kyselin, které se přirozeně nacházejí v rybách.

Mají schopnost snížit hladinu cholesterolu a předcházet zánětům a zvyšování hladiny triglyceridů.

Tuňák, makrela a sleď patří mezi druhy ryb, které byste měli určitě zahrnout do svého jídelníčku. Ujistěte se, že vždy kupujete čerstvé ryby.

2. Pomerančový džus.
Čistý pomerančový džus obsahuje mnoho antioxidantů, které mohou podpořit zdraví vašich cév. Navíc vám pomůže snížit vysoký krevní tlak.

Pokud budete pít 2 sklenice pomerančové šťávy denně, dostanete doporučenou denní dávku vitamínu C a poskytnete vašemu tělu vitamíny a minerály, které budou mít pozitivní vliv na vaše zdraví.

Náš tip: Trpíte cukrovkou? Tento přírodní prostředek je skvělým pomocníkem, který pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi. Je ověřený tisíci spokojených zákazníků.

3. Káva.
Mnohé studie prokázaly, že pití 2 až 4 šálků kávy denně sníží riziko srdečního infarktu o 20%.

Avšak měli byste si být vědomi toho, že nadměrná konzumace kávy může být škodlivá pro váš žaludek.

4. Ořechy.
Obsahují hodně zdravých tuků, jako jsou omega 3 mastné kyseliny a nenasycené tuky. Jsou velmi účinné pro hladinu vašeho cholesterolu a mají schopnost zlepšit vaši paměť a pohyblivost kloubů.

Jezte jednu hrst mandlí a vlašských ořechů denně a uvidíte jejich zdravotní přínosy.

5. Ovoce kaki.
Toto ovoce má vysoký podíl vlákniny a zdravých sterolů, které mohou snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi.

Sladká chuť tohoto ovoce je důvodem, proč ho lidé označují za "božské plody". Můžete ho přidat do salátů či obilovin.

6. Kurkuma.


Kurkumin, aktivní složka kurkumy, vám může přinést množství zdravotních přínosů. Pomůže vám snížit zánět tkáně a předcházet hyperaktivní ukládání tuků.

Kurkumu můžete přidávat do různých jídel nebo ji konzumovat ve formě čaje.

7. Zelený čaj.
Má silné uklidňující a povzbuzující vlastnosti. Důvodem je silný antioxidant katechin, který podporuje metabolismus a snižuje absorpci cholesterolu.

Pijte 1 až 2 šálky zeleného čaje denně, abyste z něj přijali maximum výživných látek.

8. Sýr.
Střídmá konzumace sýrů vám může pomoci snížit vysokou hladinu cholesterolu a krevní tlak.

9. Vodní meloun.
Toto osvěžující ovoce podporuje produkci oxidu dusnatého a zdravé cévy. Ujistěte se, že toto ovoce začleníte do svého jídelníčku a uvidíte jeho zdravotní přínosy!

10. Celozrnné plodiny.
Obsahují velké množství vlákniny, která může snížit hladinu cholesterolu a předcházet jeho hromadění v cévách.

Mezi potraviny s bohatým obsahem celých zrn patří oves, celozrnné pečivo a hnědá rýže. Pomohou vám rozbít již nahromaděný cholesterol.

11. Brusinky.


Brusinky jsou bohatým zdrojem draslíku. Pravidelná konzumace brusinkové šťávy vám pomůže snížit špatný cholesterol a zvýšit celkové zdraví.

Pití 2 sklenic šťávy denně snižuje riziko srdečního infarktu o 40%.

12. Mořské řasy.
Mořské řasy mají bohatý obsah minerálů, vitamínů, bílkovin, karotenoidů a antioxidantů.

Jejich pravidelná konzumace vám pomůže regulovat krevní tlak a snížit hladinu cholesterolu o 5%.

13. Cejlonská skořice.
Cejlonská skořice se většinou přidává do pečiva a čaje.

Pomůže vám předcházet nahromadění cholesterolu v cévách. 1 lžička mleté skořice denně vám poskytne množství zdravotních přínosů.

14. Granátové jablko.
Toto exotické ovoce obsahuje velké množství fytochemikálií, které přirozeně podporují produkci oxidu dusnatého, což vede ke zlepšení krevního oběhu.

Granátové jablko můžete přidávat i do svých salátů.

15. Špenát.
Špenát je bohatým zdrojem kyseliny listové a draslíku, které mají schopnost snižovat vysoký krevní tlak, podporují svalstvo a snižují riziko srdečního infarktu.

16. Brokolice.


Je bohatá na vitamín K. Má schopnost snižovat krevní tlak a vysokou hladinu cholesterolu.

Můžete ji jíst syrovou, vařenou, jako součást hlavního jídla, nebo na svačinu.

17. Olivový olej.
Konzumace vysoce kvalitního olivového oleje je tajemstvím dobrého zdraví!

Pokud budete konzumovat za studena lisovaný olivový olej dostanete zdravé tuky a snížíte si hladinu cholesterolu v krvi. Olivový olej snižuje riziko srdečního infarktu o 41%.

18. Chřest.
Chřest pomáhá předcházet ucpání cév, zánětu a snížit vysokou hladinu cholesterolu.

Můžete ji jíst jako hlavní jídlo, v polévce nebo jako náhradu nudlí či brambor.

19. Borůvky.
Borůvky jsou bohatým zdrojem draslíku. Pokud budete pít borůvkovou šťávu, můžete si zvýšit hladinu zdravého cholesterolu v krvi a snížit hladinu škodlivého.

Při konzumaci 2 sklenic borůvkové šťávy bylo prokázáno, že snižuje riziko srdečního infarktu až o 40%.

20. Avokádo.


Avokádo je známé svými zdravotními přínosy. Obsahuje tuky, které podporují zdravou rovnováhu mezi špatným a dobrým cholesterolem.

Můžete ho jíst na chléb, s vajíčky, nebo ho přidat do salátů.