2-násobně více okurek jen díky tomuto zázračnému krmení: Připravte se, že v létě nebudete stíhat zavařovat a jíst!

0
(0)

Dalibor , 12. 05. 2020

Jsou lidé, kteří na své zahrádce pěstují okurky nakládačky a kteří mají úrodu vždy skromnou a běžnou. A pak jsou lidé, kteří dělají totéž a jejich úroda je enormní. Jak to dělají a co je tím důvodem k tomu, sklízejí více než kdo jiný? Nejde ani tak o to, že mají lepší půdu, ani nejde o to, že mají jinou odrůdu okurek. Také to není tím, že by se o vše starali více, než ostatní. Onen důvod je úplně někde jinde. A vy se s ním můžete konečně seznámit také a zjistit, jak mít také okurek tolik, že je nebudete stíhat zavařovat.

Je to v hnojivu!

Tajemství je konečně odhaleno a konečně došlo ke zjištění toho, co stojí za tak dokonalou a velkou úrodou okurek, kterou někteří mají a jiní ne. Důvod je spojen s využitím hnojiva. Nyní už víte, v čem spočívá ten fígl. A je samozřejmé, že známe také to, jak to nejlépe hnojivo na okurky připravit. Jistě pak sami potvrdíte, že následná úroda bude opět o poznání vyšší, než ta současná.

Co budete potřebovat?

Je velkým unikátem, že dané hnojivo na okurky samozřejmě není chemické, ale že se jedná o zcela přírodní věc.

Jak je známo, tak příroda má velkou sílu a dokazuje to i v oblasti zahrádkářství.

Navíc si budete moci být jisti tím, že pokud použijete toto hnojivo, tak budou vaše okurky zcela zdravotně nezávadné. Budou zcela nezávadné a jako mnozí řeknou, jsou takzvaně bio a útesy i ekologicky pěstované, bez jakékoliv chemie a bez jakékoliv příměsi. Aby to bylo možné, připravte si tyto dvě věci:

  • 1,5 litru vody
  • 0,5 litru slupek z cibule

Připravit hnojivo na okurky je snadné

Už víte, co je potřeba. A jak na samotnou přípravu? Základem je snaha dostat z cibule co nejvíce účinných látek do vody. Proto dejte slupky do hrncem, zalijte daným množstvím vody a dále pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, tak zmírníte plamen a takto ji udržujte přibližně v rozmezí 10 - 15 minut. Potom sporák vypněte a směs nechte chladnout.

Když má pokojovou teplotu, tak ji přeceďte do jiné nádoby.

Do té dolijte čistou vodu tak, aby byl celkový objem daného hnojiva 5 litrů. Jedině tak docílíte správného poměru účinných látek ve vodě. A v té chvíli došlo také k tomu, že je vaše hnojivo na okurky hotové.

Jak používat?

Velmi snadno. Stačí tímto zázrakem vaše okurky zalévat. Jako proto, že budou mít dostatek živin, tak i proto, že se jim budou vyhýbat všechny škůdci. Doporučujeme vždy smíchat část účinné vody s vodou běžnou a okurky zalít. A jakmile vám toto přírodní cibulové hnojivo dojde, není nic jednoduššího, než si připravit ze slupek další.

Navíc ani slupky z cibule nemusí přijít nazmar. Po jejich uvaření a louhování lze pokrájet je na menší kousky a ty nasypat do půdy okolo jednotlivých okurkových sazenic. I to pomůže k tomu, že se do zeminy uvolní vše, co je účinné.

Co ještě radí zahrádkáři?

Po fázi růstu sazenic, když se objeví 3 - 4 listy by okurky měli měli ošetřit následujícím roztokem:

  • Smíchejte pár kapek jódu
  • 20 g jaderného mýdla a 1 l mléka do nádoby s vodou
  • Postříkejte sazenice, čímž je ochráníte před nemocemi, plísněmi a podpoříte produkci květů.

Ve večerních hodinách namočte starší bochník chleba do nádoby s vodou, ráno vyberte chléb, přidejte kapku jódu (pokud nemáte, vynechejte), zřeďte 1 l tekutiny ve kbelíku s vodou a zavlažte každou rostlinu. Zbylou kapalinu lze skladovat na chladném místě. S tímto roztokem můžete ošetřit okurky každé 2 týdny a okurky budou silné až do podzimu.

Staří zahrádkáři řadí i tento recept. Zřeďte 2 litry syrovátky a 150 g cukru ve velkém kbelíku s vodou. Nastříkejte a nalijte okurky. Po tomto ošetření se okurkám a paprikám rychleji formují zárodky plodů.